MAKARROIAK


macarrones bilaketarekin bat datozen irudiak

Osagaiak:
Ura
Olio edo gurina
Gatza
Tomate naturala zatituta edo pote bat
Tomate pote bat frijituta
Txorizoa
Arrautz egosiak
Gazta txikituta
Prozedura:
-        Lapikoa urez bete
-        Ura egozten hasi arte olio pixka bat bota eta  gatza pixka bat bota.
-        Ura egozten denean makarroiak botatzen dira eta mantendu behar dira 10 -15 min egosita gerartu arte makarroiak.
-        Makarroiak egosita egoten  direnean  atera ontzi batera eta ur hotzagaz garbitu.
-        Lapiko handi batean pixka bat olio bota eta berotu.
-        Bero dagoenean, zatituko dugu txorizoa eta zatitu ondoren botako dugu lapikora.
-        Tomateak (frijitua eta naturala) egiten hasten direnean utzi 5 min inguru egosten edo irekiten.
-        Garbitu ditugun makarroiak  lapikoan sartuko  ditugu.
-        Norbaitek gazta txikituarekin nahi baditu atera platerean eta labean sartu gazta funditzeko  arte.

Comentarios

Publicar un comentario